Afscheid van een vertrouwd gezicht

Al ruim 26 jaar werkt Helmie Proenings, woonadviseur, bij Bergopwaarts. Per 1 augustus aanstaande gaat ze welverdiend met pensioen. Met gemengde gevoelens, want ze zal haar werk, haar collega’s en de klanten zeker missen.

“Ik heb mijn werk met heel veel plezier gedaan”, vertelt Helmie. “Het contact met mensen heeft me altijd aangesproken evenals de afwisseling in mijn werk. Ik wist nooit wat de dag zou brengen, welke klant zou komen of welke vraag die zou stellen.” Dat de vragen zelfs ook in de supermarkt of gewoon op straat gesteld werden, heeft Helmie nooit als een probleem ervaren. “De relatie met de klant is erg belangrijk. En ik heb misschien niet iedereen blij kunnen maken, ik heb wel altijd geprobeerd duidelijk te communiceren, mee te denken en aan te geven wat mensen kunnen verwachten.”

Ruimte voor maatwerk

In de loop van de jaren heeft de functie zich verder ontwikkeld. “We hebben steeds meer ruimte en verantwoordelijkheid gekregen. Deze ontwikkeling past me goed. Kennis van zaken is noodzakelijk in mijn functie als woonadviseur, maar het gaat niet alleen over kennis: woonadviseur zijn is mensenwerk. Het geeft voldoening als je in gesprek met de klant meedenkt en advies kunt geven. Zo hebben we de laatste jaren via het project ‘Van Goed naar Beter’ veel huurders op leeftijd extra aandacht gegeven.”

Meegegroeid

Helmie heeft de nodige veranderingen en ontwikkelingen bij Bergopwaarts meegemaakt. De organisatie is kleiner geworden en terug naar de kerntaak gegaan. Er zijn nieuwe systemen, archiefkasten hebben plaatsgemaakt voor digitale dossiers en mensen kunnen steeds meer online zaken zelf regelen. Helmie is erin meegegroeid. “Ik ben wel heel blij dat we ook bereikbaar blijven voor de klant die persoonlijk contact wil. Het zal wennen zijn om de organisatie achter me te laten, maar ik ben niet bang om in het ‘zwarte gat’ te vallen. Ik ga proberen mijn tijd zoveel mogelijk te vullen, zonder verplichtingen en met meer vrijheid.”


Dit artikel is onderdeel van de nieuwsbrief juni 2019. Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.