Officiële startsein Loverbosch! 

Op 27 mei gaf Wethouder van Moorsel samen met aannemer Vissers Ploegmakers officieel het startsein. De grond in het gebied wordt door de aannemer een meter opgehoogd ten opzichte van de huidige situatie en bouwrijp gemaakt.

Gemeente Asten heeft een filmpje gemaakt van het startsein: https://www.facebook.com/gemeenteasten/videos/359443224923568/

In deze nieuwe wijk ‘Loverbosch’ in Asten gaan wij ook nieuwe huurwoningen bouwen.

Het plan

In de nieuwbouwwijk Loverbosch in Asten verrijzen er de komende jaren in totaal zo'n 220 nieuwe woningen en een nieuwe school. De eerste 41 woningen gaan wij, samen met bouwbedrijf Dura Vermeer, bouwen: 17 gezinswoningen en 24 woningen met slaapvoorziening op de begane grond. Op dit moment bevinden deze plannen zich in de voorbereidende fase. Naar verwachting start de bouw in november 2019. De grond is dan bouwrijp en het verkeer kan gebruik maken van de nieuwe aansluiting vanaf de Vlas naar de Floralaan.

Projectontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling start volgend jaar met de bouw van 34 koopwoningen.  De nieuwe straatnamen voor Loverbosch fase 2 zijn vastgesteld door het gemeentebestuur.

De nieuwe straten gaan de namen krijgen van allerlei kruiden: Bieslook, Dille, Gember, Kamille, Kervel, Koriander, Peterselie, Rozemarijn, Tijm, Venkel. 

Voorbereidende fase

Op dit moment bevinden de plannen nog in de voorbereidende fase. Naar verwachting start de bouw in november 2019. Het is nog niet bekend wanneer en voor welke voorwaarden de woningen in het woningaanbod van Bergopwaarts komen. Via deze nieuwsbrief en de website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,
Woningbouwvereniging Bergopwaarts