Loverbosch Asten

In de nieuwe wijk ‘Loverbosch’ in Asten realiseren wij 41 duurzame sociale huurwoningen: 17 gezinswoningen en 24 woningen met slaapvoorziening op de begane grond. De eerste woningen zijn in september 2020 klaar. De sleutels van de laatste op te leveren woningen worden in december aan de bewoners gegeven.  

Officiële startsein

Op 27 mei 2019 gaf Wethouder van Moorsel van gemeente Asten samen met aannemer Vissers Ploegmakers officieel het startsein. De grond in het gebied wordt door de aannemer een meter opgehoogd ten opzichte van de huidige situatie en bouwrijp gemaakt. 

Nieuwbouwwijk Loverbosch fase 2

In de nieuwbouwwijk Loverbosch komen in totaal zo'n 220 nieuwe woningen. De eerste 41 woningen gaan wij bouwen, samen met bouwbedrijf Dura Vermeer.

Van Wanrooij Projectontwikkeling start in 2020 met de bouw van 34 koopwoningen. 

Straatnamen 

De nieuwe straatnamen voor Loverbosch fase 2 zijn vastgesteld door het gemeentebestuur. De nieuwe straten gaan de namen krijgen van allerlei kruiden: Bieslook, Dille, Gember, Kamille, Kervel, Koriander, Peterselie, Rozemarijn, Tijm, Venkel. 

Officiële startsein Loverbosch, fase 2. Fotograaf: Rob Fritsen, Siris

Wethouder van Moorsel en Hugo de Vries, manager Bedrijfsvoering en Vastgoedrealisatie Bergopwaarts

Collage Loverbosch oplevering.jpg

In april van dit jaar zijn we gestart met de bouw van de 41 huurwoningen in Loverbosch in Asten: 17 gezinswoningen met 3 slaapkamers en 24 woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op dinsdag 29 september ontvingen de bewoners van de eerste zeven woningen de sleutel. Het opleveren van de andere huurwoningen, gebeurt de komende weken in fases. Eind dit jaar zijn alle huurwoningen bewoond.

Lees verder
voorgevel type E.jpg

In de nieuwe wijk Loverbosch in Asten komen 41 huurwoningen: 17 gezinswoningen (Type D) en 24 woningen met slaapkamer met badkamer op de begane grond (Type E). De eerste woningen verwachten wij in september 2020 gereed te hebben.

Lees verder
loverbosch voorgevel.PNG

Het heeft even geduurd, maar we zijn gestart met de bouw van de huurwoningen in de nieuwe wijk Loverbosch in Asten! Ondanks de rare en bijzonder tijd waarin we leven, gaat de bouw van nieuwe woningen door.

Lees verder
loverbosch voorgevel.PNG

Het is volop in het nieuws geweest, het stikstofprobleem. Meer informatie hierover vindt u op www.rivm.nl/stikstof. Het stikstofprobleem raakt ook nieuwbouwprojecten. Op dit moment liggen maar liefst 18.000 bouwprojecten stil, waaronder het project Loverbosch in Asten.

Lees verder