Deurne krijgt 53 nieuwe huurappartementen erbij!

Het braakliggend terrein in Deurne waar voorheen de gymzalen van de voormalige huishoudschool Sancta Maria stonden – hoek Dunantweg, Flemingstraat – wordt eindelijk ingevuld. Er komen op deze plek twee bijna dezelfde gebouwen met in totaal 53 nieuwe energiezuinige sociale huurappartementen. Het plan is ontwikkeld door Groupcare. Bergopwaarts wordt eigenaar van de huurappartementen.

Symbolische start bouw
Op donderdag 6 februari vierden wij samen met de samenwerkingspartners Groupcare en Gemeente Deurne symbolisch de start bouw. Onder toeziend oog van genodigden droegen directeur-bestuurder Tanja Liebers van Bergopwaarts, Leon Verdonschot van Groupcare en wethouder Helm Verhees van gemeente Deurne letterlijk hun steentje bij: zij metselden ieder een aantal stenen. De bouw van de twee woongebouwen is hiermee gestart!

De bouw wordt uitgevoerd door BanBouw uit Nuenen.

Type huurappartementen
De huurappartementen vallen onder de sociale sector. Ze zijn verdeeld in twee bijna dezelfde gebouwen van ieder drie lagen die tegenover elkaar komen te staan. De appartementen hebben één of twee slaapkamers met een eigen berging. Parkeren kan men op de openbare parkeerplaatsen dicht bij de appartementengebouwen.

De appartementen zijn met name geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens.

Planning
Naar verwachting worden de appartementen eind 2020 opgeleverd. Wanneer de appartementen in het woningaanbod van Bergopwaarts komen, is op dit moment nog niet bekend. Dit wordt tijdig bekend gemaakt via Facebook, de website van Bergopwaarts en deze digitale nieuwsbrief van het project.

Project Kruisstraat
De bouw van de nieuwe sociale huurappartementen valt onder het project Kruisstraat, Deurne. In totaal omvat het plan 85 woningen dat door Groupcare is ontwikkeld. De bouw van de 32 koopappartementen voor starters in één van de voormalige schoolgebouwen Maria is al een tijdje in volle gang. Meer informatie hierover vindt u op www.sanctamaria-wonen.nl.

Meer informatie
Heeft u vragen over het plan, neem op werkdagen contact op met Groupcare via 073-6848480.

Met vriendelijke groet,
Woningbouwvereniging Bergopwaarts