Kruisstraat Deurne

Bouw 53 huurappartementen gestart

Het terrein van de voormalige huishoudschool in Deurne waar de gymzalen hebben gestaan - op de hoek Dunantweg, Flemingstraat – ligt al jaren braak. Nu is het zover, het terrein gaat bebouwd worden! Er komen 53 nieuwe energiezuinige sociale huurappartementen, liggend in een mooie parkachtige omgeving van het Sancta Maria. Het plan is ontwikkeld door Groupcare. De architect van het plan is Loods Architecten uit Aarle-Rixtel. Woningbouwvereniging Bergopwaarts wordt eigenaar van de huurwoningen.

Symbolische start bouw

Op donderdag 6 februari 2020 vierden wij samen met de samenwerkingspartners Groupcare en Gemeente Deurne symbolisch de start bouw. Onder toeziend oog van genodigden droegen directeur-bestuurder Tanja Liebers van Bergopwaarts, Leon Verdonschot van Groupcare en wethouder Helm Verhees van gemeente Deurne letterlijk hun steentje bij: zij metselden ieder een aantal stenen. De bouw van de twee woongebouwen is hiermee gestart!

De bouw wordt uitgevoerd door BanBouw uit Nuenen.

Project Kruisstraat

De bouw van de nieuwe sociale huurappartementen valt onder het project Kruisstraat, Deurne. In totaal omvat het plan 85 woningen dat door Groupcare is ontwikkeld. De bouw van  de 32 koopappartementen voor starters in één van de  voormalige schoolgebouwen Maria is al een tijdje in volle gang. Meer informatie hierover vindt u op www.sanctamaria-wonen.nl.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de huurwoningen in dit project?

Vul dan het formulier 'aanmelden nieuwsbrief' in. Wij sturen een e-mail op het moment dat er nieuws is over dit project.