Kruisstraat Deurne

Bouw 53 huurappartementen gestart

Het terrein van de voormalige huishoudschool in Deurne waar de gymzalen hebben gestaan - op de hoek Dunantweg, Flemingstraat – ligt al jaren braak. Nu is het zover, het terrein gaat bebouwd worden! Er komen 53 nieuwe energiezuinige sociale huurappartementen, liggend in een mooie parkachtige omgeving van het Sancta Maria. Het plan is ontwikkeld door Groupcare. De architect van het plan is Loods Architecten uit Aarle-Rixtel. Woningbouwvereniging Bergopwaarts wordt eigenaar van de huurwoningen.

Symbolische start bouw

Op donderdag 6 februari 2020 vierden wij samen met de samenwerkingspartners Groupcare en Gemeente Deurne symbolisch de start bouw. Onder toeziend oog van genodigden droegen directeur-bestuurder Tanja Liebers van Bergopwaarts, Leon Verdonschot van Groupcare en wethouder Helm Verhees van gemeente Deurne letterlijk hun steentje bij: zij metselden ieder een aantal stenen. De bouw van de twee woongebouwen is hiermee gestart!

De bouw wordt uitgevoerd door BanBouw uit Nuenen.

Project Kruisstraat

De bouw van de nieuwe sociale huurappartementen valt onder het project Kruisstraat, Deurne. In totaal omvat het plan 85 woningen dat door Groupcare is ontwikkeld. De bouw van  de 32 koopappartementen voor starters in één van de  voormalige schoolgebouwen Maria is al een tijdje in volle gang. Meer informatie hierover vindt u op www.sanctamaria-wonen.nl.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de huurwoningen in dit project?

Vul dan het formulier 'aanmelden nieuwsbrief' in. Wij sturen een e-mail op het moment dat er nieuws is over dit project.

Nieuwsbrieven

2036_200113_Kruisstraat_Deurne_Impressie_A01.jpg

Veel woningzoekenden reageerden op de advertenties van de nieuwe appartementen aan de Albert Schweitzerstraat. In deze nieuwsbrief geven wij aan hoe de toewijzing verloopt voor de 53 appartementen aan de Albert Schweitzerstraat in Deurne.

Lees verder
2036_200113_Kruisstraat_Deurne_Impressie_A01.jpg

Op het terrein van de oude gymzalen van de Sancta Maria huishoudschool in Deurne komen 53 nieuwe duurzame sociale huurappartementen. We verwachten dat de appartementen in maart 2021 gereed zijn. De appartementen hebben één of twee slaapkamers met een eigen berging. Parkeren kan men op de openbare parkeerplaatsen dicht bij de appartementengebouwen. Meer informatie over de appartementen (zoals huurprijs, plattegronden) vindt u op de website www.bergopwaarts.nl/kruisstraat.

Lees verder
LMF_20201007_Kruisstraat_8963_LR.jpg

Er wordt flink gewerkt aan de twee woongebouwen op het terrein van de oude gymzalen van de Sancta Maria huishoudschool in Deurne. De drie lagen, van elk woongebouw, zijn al duidelijk te zien. Neem eens een kijkje op de website www.bergopwaarts.nl/kruisstraat. Hier vindt u mooie foto’s van de vorderingen van de bouw.

Lees verder
DSC_0833.jpg

Het braakliggend terrein in Deurne waar voorheen de gymzalen van de voormalige huishoudschool Sancta Maria stonden – hoek Dunantweg, Flemingstraat – wordt eindelijk ingevuld. Er komen op deze plek twee bijna dezelfde gebouwen met in totaal 53 nieuwe energiezuinige sociale huurappartementen. Het plan is ontwikkeld door Groupcare. Bergopwaarts wordt eigenaar van de huurappartementen.

Lees verder