Sloopwerkzaamheden

Jansen Infra B.V. uit Son gaat het gebouw Huize d'n Herd zorgvuldig slopen en maakt het terrein klaar voor de nieuwbouw. Als het nieuwe gebouw er staat, zorgen zij ook voor de infrawerkzaamheden op het terrein. Zoals het aanleggen van het parkeerterrein en de verlichting.

Asbestsanering

In de week van 5 september begint de asbestsanering. Hierbij worden alle asbesthoudende bronnen volgens de verplichte veiligheidsmaatregelen verwijderd en loopt u geen risico. Deze werkzaamheden duren ongeveer 1 week.

Sloop Huize d'n Herd

Als eerste wordt het gebouw van binnenuit gestript. Dit betekent het verwijderen van alle losse huisraad, vloerbedekkingen, verlaagde plafonds, deuren enzovoort. Er blijft dan een steenachtige constructie over. Om deze te slopen maakt Jansen Infra gebruik van machines met hulpstukken, zoals een sorteergrijper/crusher (om betonconstructies te vergruizen). Het sloopafval wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Voor het afvoeren van het afval maakt Jansen Infra gebruik van vrachtauto’s en containerauto’s. Ter voorkoming van stof wordt sloopafval, indien nodig, nat gehouden.

De totale sloop duurt ongeveer 10 weken.

Natuurlijk proberen we de overlast zo veel mogelijk te voorkomen. Maar het kan niet anders dan dat u iets merkt van de sloop. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Werktijden

Onze werktijden liggen, afhankelijk van de werkzaamheden, tussen 07:00 en 19:00 uur op werkdagen.

Stof / Geluid

Helaas is slopen niet mogelijk zonder enige overlast. Hiervoor vragen we uw begrip.

We informeren u zo goed mogelijk over onze werkzaamheden.

Tijdens de machinale sloopwerkzaamheden:

 • Houden wij, indien nodig, sloopafval nat om stofoverlast te voorkomen.
 • En plaatsen wij, daar waar nodig, doeken tegen de bouwhekken.
 • Grote delen beton worden van te voren gecrusht (fijn geknepen).
 • Vrachtwagens en containers laden en lossen wij met beleid (door materiaal niet van hoogte te laten vallen).
 • Ladingen die het bouwterrein verlaten, dekken wij af.

De sloop veroorzaakt trillingen

Dit kan schade veroorzaken aan uw woning. Daarom bekijkt Bouwrisk, een bouwkundig gespecialiseerd bedrijf, uw woning voordat de sloop daadwerkelijk begint. Zij kijken naar de staat van de woning, bijvoorbeeld of er scheuren in de muren van uw woning zitten. Hier maken zij foto’s en een verslag van. Wij doen dit onderzoek om met zekerheid te kunnen vaststellen wanneer de schade is ontstaan.

Rapport

U kunt de rapportage van uw woning opvragen bij de werkvoorbereider Roel Joosten van Jansen Infra door een e-mail te sturen naar roeljoosten@ajansenbv.com. Geef hierbij ook uw adres door. U ontvangt daarna een e-mail met een link waarmee u het rapport kunt downloaden.

Afspraak maken

In de week van 5 september voert een medewerker van Bouwrisk het onderzoek uit. Hij/zij maakt rechtstreeks een afspraak met u als u tot de direct omwonenden behoort. Voor meer informatie over het bedrijf kijk op bouwrisk.nl.

Duurzaamheid

Het gebouw Huize d’n Herd gaan we duurzaam slopen. Het gebouw wordt met zorg uit elkaar gehaald. Bijna alles, ongeveer 99 % van de sloopmaterialen, wordt hergebruikt en/of gerecycled tot grondstoffen.

Opnieuw te gebruiken materialen

 • Poorten / hekwerk
 • Stalen balken
 • Houten balken + planken
 • Keuken
 • Installaties (schakelkasten / airco’s)
 • Eventueel achtergebleven huisraad / tuinmeubilair
 • Bestratingsmaterialen
 • Mengpuin → hergebruik als bouwstof voor de wegenbouw (menggranulaat)