We starten met bouwen

Aan de Haspelweg in Deurne, op het oude LTS terrein, komen 71 nieuwe huurwoningen: 11 kleine gezinswoningen, 36 levensloopbestendige woningen, 24 beneden/bovenwoningen. Het oude LTS gebouw aan de Haspelweg vormde lange tijd een gesloten terrein. Het gebied wordt nu een aantrekkelijke openbare ruimte.

Bouwbedrijf Van Wijnen uit Rosmalen bouwt de woningen. Naast het nieuwbouwproject Haspelweg bouwen zij ook onze huurwoningen in het Christinaplantsoen in Deurne. Venster Architekten is de ontwerper van de woningen.

Symbolische start bouw

Vlak bij de nieuwbouwprojecten Christinaplantsoen en Haspelweg liggen twee basisscholen, Tijl Uilenspiegel en Zeilberg. Kinderen van deze scholen hebben mooie (bouw)tekeningen gemaakt. Deze tekeningen zijn afgedrukt op een aantal bouwhekdoeken. Als symbolische start bouw, hingen Paul van Roosmalen (interim directeur-bestuurder van Bergopwaarts), Bart Elsten (commercieel manager van Van Wijnen), wethouder Verhees van gemeente Deurne en de schoolleiding van basisschool Tijl Uilenspiegel bij de locatie Haspelweg een bouwhekdoek op. De gemaakte bouwhekdoeken zijn te zien op beide nieuwbouwlocaties.

Type huurwoningen

Het nieuwe plan aan de Haspelweg bestaat in totaal uit 24 beneden/bovenwoningen, 11 kleine gezinswoningen en 36 levensloopbestendige woningen. Meer informatie over de woningen vindt u op www.haspelweg.nl.

Planning

De sloop en grondwerkzaamheden zijn klaar. Voordat we beginnen met de fundering, brengen we mortelschroefpalen aan. In het tweede kwartaal van 2022 hopen wij de sleutels van de woningen over te dragen aan de nieuwe bewoners. Kijk eens op de website www.haspelweg.nl. Hier vindt u mooie foto’s van de voortgang van de bouw.

Woningaanbod

In 2022 komen de woningen in het woningaanbod van Bergopwaarts. Zodra we weten wanneer, laten we dit op tijd weten via deze nieuwsbrief, op de facebookpagina van Bergopwaarts en op de website www.haspelweg.nl.