Nieuwsbrief 8, Europastraat Deurne, januari 2017

Veel animo voor woningen aan de Europastraat

Hoe nu verder?

Er is door ruim 300 woningzoekenden gereageerd op de woningen aan de Europastraat. In deze nieuwsbrief geven wij aan hoe de woningtoewijzing voor deze woningen verder verloopt.

Proces woningtoewijzing

Vanaf dinsdag 24 januari vindt de loting voor de woningen aan de Europastraat plaats. Gezien het grote aantal woningen, neemt het totale verhuurproces enkele weken in beslag.

In het kort het proces
Gezien het grote aantal woningen, kan het zijn dat het even duurt voordat u gebeld wordt. Per advertentie zijn namelijk meerdere woningen beschikbaar. Per woning wordt één kandidaat geselecteerd en telefonisch uitgenodigd om op intakegesprek te komen. Tijdens het gesprek worden alle gegevens gecontroleerd en moet de keuze voor de beschikbare woning (en) direct worden gemaakt. 

Kandidaat bepalen

De datum van inschrijving en tijdstip van reactie spelen in het lotingsysteem geen rol. De computer bepaalt volledig automatisch welke woningzoekende in aanmerking komt voor de woning. Elke keer dat er geloot wordt, loten alle woningzoekenden mee die voldoen aan de gestelde voorwaarden. Als een woning niet wordt geaccepteerd, vindt er een nieuwe loting plaats.

Op inloggen.bergopwaarts.nl kunt u zien of de loting heeft plaatsgevonden. Kijk hiervoor bij ‘mijn inschrijving’. Onder aan de pagina staat ‘mijn reacties’. Daar ziet u het volgende:

  • Nog niet bekend -> De loting moet nog plaatsvinden
  • Voldoet niet aan de voorwaarde(n) -> Helaas voldoet uw inschrijving niet aan de voorwaarden die bij de advertentie vermeld staan. U maakt geen kans meer op de woning.
  • Loting -> U voldoet aan de voorwaarden en heeft meegeloot voor de woning.

Aanbieding

Indien u heeft gereageerd op een advertentie van de Europastraat, kan het dus enkele weken duren voordat u gebeld wordt voor een afspraak.

Bent u kandidaat voor een woning, dan nemen wij telefonisch contact met u op en nodigen u uit voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek:

  • maken we kennis met elkaar
  • lichten we de verdere procedure toe
  • controleren we aan de hand van uw persoonlijke gegevens die u bij zich heeft of we de woning aan u kunnen aanbieden. Kijk voor welke gegevens op onze website: spelregels woningtoewijzing
  • maakt u een keuze voor een woning en geeft u direct aan of u deze woning wilt gaan accepteren.

Logischerwijs is de keuze beperkter wanneer de woningtoewijzing in volle gang is. Op onze website kunt u zien welke woningen nog beschikbaar zijn. Dit overzicht wordt gedurende het verhuurproces geactualiseerd. 

Tip: bepaal van tevoren welke woningen uw voorkeur hebben. Kijk www.europastraat.nl voor meer informatie over de woningen waaronder de plattegronden.

Hebt u vragen over de verhuur van de woningen?

Kijk op www.europastraat.nl of neem contact op met één van onze Woonconsulenten: Helmie Proenings of Wiljan Raijmakers. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0493-327380 of via e-mail consulentenWonen@bow.nl.

Met vriendelijke groet,
Woningbouwvereniging Bergopwaarts

<< Terug naar het overzicht

Opties

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Op het moment dat er nieuws is over project Europastaat, dan versturen wij een nieuwsbrief per e-mail. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier om uw gegevens aan ons door te geven.